Am descoperit care sunt cele mai vandute si in acelasi timp, cele mai cunoscute jucării din toate timpurile.

In varful clasamentului se afla papusa Barbie, una dintre cele mai cunoscute jucarii din istorie. Cu peste un miliard de papusi vandute, Barbie ramane lidera clasamentului pe care il domina de peste 50 de ani. Cea mai mare schimbare a lui Barbie a avut loc in ianuarie 2016 cand au fost adaugate trei tipuri de corpuri noi colectiei (inalte, mici si curbate), precum variatii ale tonurilor pielii.

Este imposibil sa se spuna cate yo-yo-uri au fost produse de la inventarea lor in urma cu aproximativ 2.500 de ani, dar cu siguranta se poate spune despre YO-YO ca este una dintre cele mai bine vandute jucarii din istorie.

Transformers - robotii care isi schimba forma, au aparut in anii '80 avand un succes rasunator iar filmele care le poarta numele au adus profituri companiei producatoare in valoare de peste 3,7 miliarde de dolari.

LEGO, denumire derivata din expresia daneza "joaca bine", a fost inventat de dulgherul Ole Christiansen în 1949. Compania LEGO a brevetat ideea doar noua ani mai tarziu. LEGO-urile originale erau doar caramizi rosii si albe care se interconectau intr-un mod care permitea copiilor sa construiasca lucruri fara limite. Pana astazi, compania a produs mai mult de 320 miliarde de seturi.

Figurinele Star Wars au devenit unele din cele mai vandute jucarii din toate timpurile inca de la linia Kenner din perioada 1978 - 1985 cand s-au vandut peste 300 de milioane de bucati.