Sa alegem jucarii care necesită imaginație.

Jucăriile nu sunt doar distractive, ele pot fi de asemenea, instrumente valoroase pentru a dezvolta inteligenta copiilor si pentru  a le pregati abilitățile necesare.

Atunci cand copilul tau se bucura de o jucarie, atunci are parte de     cea mai   utila experienta. De asemenea, cu cat va avea mai multe jucării, cu atat va   fi mai fericit si va avea parte de experiente diverse.

De aceea este important sa alegem cu atentie jucariile potrivite cu varsta copilului - daca o jucarie este prea avansata pentru acesta, ar  putea fi frustrat de cat de greu este sa joace si o va abandona. Mai rau, ar putea chiar sa il raneasca. Daca jucaria este adresata  copiilor de o vasta inferioara, atunci o va gasi plictisitoare.

Sa evitam jucariile sau jocurile care pot fi utilizate numai intr-un singur mod.

Jucariile care fac apel la imaginatia copilului tau sunt mai bune decat cele care utilizeaza baterii. Alege jucarii care sa ii permit copilului sa-si testeze ideea despre lume si sa-si dezvolte creativitatea. Cercetarile au arata ca acestea dezvolta vorbirea copilului si maresc durata si capacitatea de concentrare.

Alegeți jucăriile care ii permit copilului să le construiasac sau sa le modeleze invatand despre forme si dimensiuni.

Cand ii oferi copilului tau jucaria aleasa, implica-te si joaca-te cu acesta.

Explica-i cum functioneaza si care sunt partile distractive.

Astfel vei observa daca acesta este interesat de jucarie si cat de captivanta este pentru el.